Taş Kadayıf Hamuru Taş kadayıf hamurunun hazırlanması oldukça kolay bir işlemdir. Ancak, bu hamurun mayalanması biraz zaman alabilir. Taş kadayıf hamurundan yapılan taş kadayıf tatlısı, tat olarak mükemmel bir lezzet sunar. Taş kadayıf hamuru, gerekli malzemeler evde bulunduğu sürece herkesin kolayca yapabileceği bir hamur çeşididir. Ayrıca, malzemeleri fazla maliyetli değildir. Gerekli Malzemeler
Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır? Taş kadayıf hamuru yapmak için öncelikle bir tencere alın ve içerisine sütü dökerek ocağa koyun. Ocağın altını açarak sütü ılık hale getirin. Süt ılıdıktan sonra ocağın altını kapatın ve tencereyi ocaktan alın. Bir çukur kab alın ve içerisine ılıttığınız sütü dökün. Ardından, bu süt içerisine kuru maya ve şekeri ekleyerek karıştırmaya başlayın. Maya tamamen eriyene kadar karıştırma işlemine devam edin. Maya eridikten sonra suyu ve tuzu ekleyin ve karışımın homojen hale gelmesi için biraz elinizle çırpın. Daha sonra bir mikser veya karıştırıcı kullanarak topak kalmayana kadar çırpmaya devam edin. Bu işlem tamamlandığında hamurun kıvamı sıvı olacaktır. Hazırladığınız taş kadayıf hamurunun içinde olduğu çukur kabın ağzını poşetle kapatarak ılık bir yere koyun. Ilık bir ortamda hamurun mayalanmasını bekleyin. Eğer hamurun daha hızlı mayalanmasını istiyorsanız, fırını en düşük seviyeye ayarlayarak 6 dakika kadar ılık olacak şekilde ısıtın ve ardından fırını kapatın. İçinde taş kadayıf hamuru olan poşetlediğiniz kabı ılık ama çalışmayan fırının içine yerleştirin ve kapağını kapatın. 25-30 dakika bekledikten sonra fırının kapağını açarak kabı çıkarın. Taş kadayıf hamurunun mayalanıp mayalanmadığını, hamurun göz göz olmasından anlayabilirsiniz. Mayalandıktan sonra taş kadayıf hamuru kullanıma hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun. |