Kadayıf Dolması Tatlısı Kadayıf, undan elde edilen ve üç şekli bulunan bir hamur çeşididir. Ekmek, tel ve yassı kadayıf olarak çeşitleri olan kadayıfın bu tatlı çeşidinde tel olanları kullanılmaktadır. Özellikle hafif tatlıların başında gelmesinden ötürü, ev hanımlarının hazır halde temin edebilmesi açısından yapılışı kolay tatlılar arasında yer alır. Kadayıfın çok çeşitli tatlı tarifleri vardır ve hepsi de şerbetli tatlılar kategorisine girer. Hafif ama şerbetli tatlı arayanların bu tarifimizi öğrenmesini ve uygulamasını tavsiye ederim. Kadayıf Dolması Tatlısı Malzemeleri
Şerbet Malzemeleri
Kadayıf Dolması Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle, kadayıfların bir derin kap içerisinde birbiri ile harmanlanması gerekmektedir. Harmanlanan kadayıf, daha sonra düz bir tezgâh üzerinde dairesel bir şekilde serilir ve içerisine büyük parçalı ceviz içleri serpiştirilir. Ardından kadayıflar sarma şeklinde yuvarlanarak sarılır. Başka bir kap içerisine yumurtalar kırılır ve belirtilen miktarda süt ilave edilerek bir mikser yardımı ile iyice çırpılır. Hazırlanan kadayıf sarmaları, bir parmak boyunda dolma büyüklüğünde kesilerek parçalara ayrılır ve bu karışımın içerisine batırılarak her yerine sıvazlanır ve tepsiye dizilir. Bütün kadayıf dolmaları karışımdan geçirdikten sonra, geniş bir tava içerisine sıvı yağ konularak ocakta ısıtılır. Kadayıf dolmaları gruplar halinde kızartılır ve bu işlem kadayıflar bitene kadar devam eder. Kızaran kadayıf dolmaları beklerken, başka bir tencere içerisine şeker ve su ilave edilerek ocak üzerine konur ve şerbet yapılır. Kaynamaya başlayan şerbete birkaç damla limon suyu da damlatılarak altı kapatılır. Kızartılan kadayıf dolması tatlısının üzerine şerbet, her yerine gelecek şekilde dökülür. Kadayıf dolması tatlısı, 1-2 saat dinlendikten ve şerbetini emdikten sonra hazır hale gelir ve servis edilebilir. Afiyet olsun. |