Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tatlısı

Kadayıf, undan elde edilen ve üç şekli bulunan bir hamur çeşididir. Ekmek, tel ve yassı kadayıf olarak çeşitleri olan kadayıfın bu tatlı çeşidinde tel olanları kullanılmaktadır. Özellikle hafif tatlıların başında gelmesinden ötürü, ev hanımlarının hazır halde temin edebilmesi açısından yapılışı kolay tatlılar arasında yer alır. Kadayıfın çok çeşitli tatlı tarifleri vardır ve hepsi de şerbetli tatlılar kategorisine girer. Hafif ama şerbetli tatlı arayanların bu tarifimizi öğrenmesini ve uygulamasını tavsiye ederim.

Kadayıf Dolması Tatlısı Malzemeleri

  • Bir kâse dövülmüş ceviz (büyük parçalı)
  • Yaklaşık yarım kilo tel kadayıf
  • Bir çay bardağı tam yağlı süt
  • Üç adet yumurta
  • Bir su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

ޞerbet Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı su
  • Üç su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Kadayıf Dolması Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle, kadayıfların bir derin kap içerisinde birbiri ile harmanlanması gerekmektedir. Harmanlanan kadayıf, daha sonra düz bir tezgâh üzerinde dairesel bir şekilde serilir ve içerisine büyük parçalı ceviz içleri serpiştirilir. Ardından kadayıflar sarma şeklinde yuvarlanarak sarılır.

Başka bir kap içerisine yumurtalar kırılır ve belirtilen miktarda süt ilave edilerek bir mikser yardımı ile iyice çırpılır. Hazırlanan kadayıf sarmaları, bir parmak boyunda dolma büyüklüğünde kesilerek parçalara ayrılır ve bu karışımın içerisine batırılarak her yerine sıvazlanır ve tepsiye dizilir.

Bütün kadayıf dolmaları karışımdan geçirdikten sonra, geniş bir tava içerisine sıvı yağ konularak ocakta ısıtılır. Kadayıf dolmaları gruplar halinde kızartılır ve bu işlem kadayıflar bitene kadar devam eder. Kızaran kadayıf dolmaları beklerken, başka bir tencere içerisine şeker ve su ilave edilerek ocak üzerine konur ve şerbet yapılır. Kaynamaya başlayan şerbete birkaç damla limon suyu da damlatılarak altı kapatılır.

Kızartılan kadayıf dolması tatlısının üzerine şerbet, her yerine gelecek şekilde dökülür. Kadayıf dolması tatlısı, 1-2 saat dinlendikten ve şerbetini emdikten sonra hazır hale gelir ve servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Yufkalı Kadayıf Dolması

Yufkalı Kadayıf Dolması

Güncel

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

kadayif.html

kadayif.html

Hazır Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri