Kadayıf Böreği Kadayıf böreği, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden birisidir. Diğer kadayıf tatlılarına kıyasla daha farklı bir tat sunan bu börek, pastırma ve peynir içeriği ile dikkat çeker. Yüksek kalorili ve oldukça lezzetli olan kadayıf böreği, Türkiye'nin dört bir yanında sevilerek yapılmaktadır. Kadayıf Böreği Malzemeleri
Kadayıf Böreği Nasıl Yapılır? Öncelikle bir fırın tepsisine margarini iyice yayıyoruz. Daha sonra kadayıfın yarısını tepsiye seriyoruz ve elimizle iyice bastırıyoruz. Tepsiye yaydığımız tel kadayıfın üzerine pastırmayı ve dil peynirini diziyoruz. Kaşar peynirini rendeleyip pastırma ve dil peynirinin üzerine serpiştiriyoruz. Kadayıfın geriye kalan yarısını da bunun üzerine seriyor ve yine elimizle bastırıyoruz. Daha sonra bir kâsede hazırladığımız sütü ve yumurtayı birbirine iyice karışacak şekilde karıştırıyoruz ve içerisine eritilmiş margarini ekliyoruz. Bu karışımı kadayıfın üzerine gezdirerek her tarafına eşit miktarda yediriyoruz ve bu şekilde bir süre dinlendiriyoruz. Bu işlemlerden sonra 200 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Zaman kaybı yaşamamak için fırınınızı tatlıyı dinlendirirken ısıtabilirsiniz. Daha sonra sıcak bir şekilde servisinizi yapabilirsiniz. Püf Noktalar ve Ekstra Bilgiler
Tatlımızı hazırladıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun! |