Sakızlı Muhallebili Kadayıf
24 Temmuz 2024

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Sakızlı muhallebili kadayıf, şerbetli kadayıf tatlısına nazaran oldukça hafif ve yenilikçi bir lezzettir. Özellikle sakızlı muhallebinin dondurma tadına yakın olması, çocukların bu tatlıyı severek tüketmesini sağlar. Diyet yapanlar için de oldukça hafif bir seçenek olan sakızlı muhallebili kadayıf, birçok diyetisyenin listesinde de yer almaktadır.

Sakızlı Muhallebili Kadayıf Malzemeleri (8 Kişilik)

Kadayıf Harcı
  • 350 gram kadayıf
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 5-6 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebi İçin
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • Damla sakızı
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket sade krem şanti
Sakızlı Muhallebili Kadayıfın Yapılışı

İlk olarak, 350 gram kadayıfı küçük parçalar halinde bölelim. Daha sonra, derin bir tencereye tereyağını ilave edip erimeye bırakalım. Tereyağı eridikten sonra, küçük parçalara böldüğümüz kadayıfı ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayalım. Kadayıfı sıkça karıştırarak yaklaşık 10 dakika kavuralım. Ardından, toz şekeri ilave edip rengi değişene kadar kavurmaya devam edelim. Kadayıfın yanmaması için sürekli çevirmeliyiz. Rengi değişen ve kavrulan kadayıfı ocaktan indirmeden 1-2 dakika önce cevizi ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alalım ve geniş bir kapta soğumaya bırakalım. (Kadayıfları bir gün önceden kavurup buzlukta dinlendirirseniz kadayıflar daha çıtır olur.)

Kadayıflar soğurken muhallebiyi hazırlamaya başlayalım. Derin bir tencereye sütü boşaltıp, süt içerisine nişasta, un ve şeker ekleyelim. Kısık ateşte pişirmeye başlayalım. Muhallebinin dibi tutmaması ve yanmaması için sık sık karıştırmalıyız. Hafif kaynamaya başladığında damla sakızı ve vanilini ilave edip 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Muhallebiyi 10-15 dakika soğumaya bırakalım. Soğuyan muhallebiye bir paket krem şantiyi ekleyip mikser ile yaklaşık 10 dakika çırpalım.

Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra, geniş bir borcamın en altına kavurduğumuz kadayıfların yarısını dökelim ve üzerine hazırladığımız muhallebiyi kepçe yardımıyla boşaltalım. Daha sonra kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serpelim. Sakızlı muhallebili kadayıf hazır; soğuması ve dinlenmesi için borcamın üzerine streç film geçirip 1-2 saat dinlendirdikten sonra istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Lıya

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Çocukların bu tatlıyı severek tüketmesini sağlayan şey, sakızlı muhallebinin dondurma tadına yakın olması mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Lıya, çocukların sakızlı muhallebiyi severek tüketmelerinin sebebi, gerçekten de dondurma tadına yakın olmasından kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca sakızın kendine has aroması ve muhallebinin yumuşak dokusu da bu tatlıyı cazip kılan diğer etkenler arasında yer alıyor. Çocuklar genellikle farklı ve hoş aromaları severler, bu yüzden sakızlı muhallebinin popüler olması şaşırtıcı değil.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tel Kadayıf Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Güncel

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Güncel

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri