Sakızlı Muhallebili Kadayıf
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Sakızlı muhallebili kadayıf, şerbetli kadayıf tatlısına karşı sakızlı muhallebili kadayıf oldukça hafif ve yeni bir lezzettir. Özellikle dondurma tadına yakın olması çocukların severek tüketmesini sağlar. Diyet yapanlar için oldukça hafif bir tatlıdır. Birçok diyetisyenlerin tatlı olarak listenin en başındadır.

Sakızlı Muhallebili Kadayıf Malzemeleri (8 Kişilik)

Kadayıf Harcı
  • 350 gram kadayıf
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 5-6 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • Damlası sakızı
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket sade krem şanti
Sakızlı Muhallebili Kadayıfın Nasıl Yapılır?

Sakızlı muhallebili kadayıfın ilk olarak 300 gram kadayıfı küçücük parçalar halinde bölüyoruz. Daha sonra derin bir tencereye tereyağını ilave edip erimeye bırakıyoruz. Yağ eridikten sonra küçük parçalar halindeki kadayıf ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz. Kadayıfı sıkça karıştırılmalıdır. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra şeker ilave edip rengi değişene kadar kavuruyoruz. Kadayıfı yanmaması için sürekli çeviriyoruz. Rengi değişen ve kavrulan kadayıfı ocaktan indirmeden 1-2 dakika önce cevizi ekleyip 2-3 dakika da ceviz ile kavurduktan sonra ocaktan indirip geniş bir kapta soğumaya bırakıyoruz. (Kadayıfları bir gün önceden kavurup buzlukta dinlendirirseniz kadayıflar çıtı çıtır olur)

Kadayıflar soğurken muhallebiyi yapmaya başlayalım. Derin bir tencereye süt boşaltıp, süttün içerisine nişasta, un, şeker ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Muhallebiyi dibi tutmaması ve yanmaması için sık sık karıştırmalıyız. Hafif kaynamaya başladığı an damla sakızı vanilyayı ilave edip 2-3 dakikada öyle kaynadıktan sonra ocaktan muhallebiyi alın. Muhallebi 10-15 dakika soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiye bir paket krem şantiyi ekleyip mikser ile yaklaşık 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bitikten sonra kara bir borcamın en altına kavurduğumuz kadayıfların yarısını döküp üzerine hazırladığımız muhallebiyi kepçe yardımıyla boşaltıyoruz. Daha sonra kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serpiyoruz. Sakızlı muhallebili kadayıf hazır soğuması ve dinlenmesi için borcamın üzerine streç geçirip 1-2 saat dinledikten sonra istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sakızlı Muhallebili Kadayıf Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Cevizli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Tavuk Göğsü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6