Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı, bu tatlı tarifi sütlü tatlılar içinde en çok sevilen ve çok da hafif olan bir tatlı tarifidir. Normalde kadayıf sütlü tatlı yerine şerbetli tatlı yapımında kullanılır. Bu tarifte ise kadayıfı enfes süt ile birleştirerek ortaya çok daha hafif ve çok daha lezzetli bir tatlı çıkaracağız. Yiyeni kendine hayran bırakan enfes kavrulmuş kadayıf tatlısını mutlaka deneyin yapımı da lezzeti kadar zevklidir. Şimdi bu enfes tatlı tarifini yapmaya başlayalım.

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 100 gram tereyağı
  • Altı yemek kaşığı toz şeker
  • 250 gram taze tel kadayıf
  • Bir çay bardağı çekilmiş fındık içi
Muhallebisi için
  • İki kaşık nişasta
  • Bir paket toz krem şanti (75 gram)
  • Beş su bardağı süt
  • Bir yemek kaşığı margarin
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir paket vanilya (5 gram)
  • Beş yemek kaşığı un
Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu enfes tatlıyı yapmak için ilk önce kadayıfları mutfak makası kullanarak küçük, küçük kesin. Bunun yerine kadayıfı daha önce dondurucuda dondurup sonra çıkarıp elinizle küçük parçalara da bölebilirsiniz. Küçük parçalara bölmüş olduğunuz kadayıfı tereyağı ile teflon tencere içine alın iyice karıştıra kavurun. Kadayıflar iyice sertleştikten sonra kadayıfın içerisine toz şekeri de ilave ederek kadayıflar kızarıncaya dek karıştırarak iyice kavurun. Daha sonra da çekilmiş fındık içini de kadayıfın içine ilave ederek iyice karıştırın ve ocaktan indirin. Sıra geldi enfes kremasını yapmaya geldi unu, sütü, nişastayı ve toz şekeri tencerede koyu kıvam alana kadar devamlı karıştırarak pişirin. Krema koyulaştıktan sonra içine margarinle vanilyayı da ilave ederek iyice karıştırarak ılınması için bir kenara alın. Krema soğuduktan sonra da içerisine toz krem şantiyi ilave ederek mikserle 2-3 dakika iyice çırpın. Bu işlemden sonra da servis tabağının içerisine kelepçeli kalıbın çemberini yerleştirin. İçine kavurmuş olduğunuz kadayıfın yarısını dökerek kaşık kullanarak iyice bastırarak düzeltin. Daha sonra kadayıfın üstüne önceden yapmış olduğunuz kremayı da ilave ederek güzelce her yerine yayın. Kremanın üstüne de arta kalan kadayıfı dökerek yayın ve elinizle hafifçe bastırarak düzeltin. Enfes tatlı hazır muhallebili kadayıfı buzdolabına koyun ve bir gece ya da en az dört saat kadar dinlendirmeniz gerekir. Tatlı dinlendirildikten sonra buzdolabından çıkarılır çember çıkartılır ve dilimlenerek servis edilir.

Afiyet Olsun.

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Dolması

Yufkalı Kadayıf Dolması

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Güncel

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Tel Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6