Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı, sütlü tatlılar arasında en çok sevilen ve oldukça hafif bir tatlı tarifidir. Normalde kadayıf, şerbetli tatlı yapımında kullanılır. Bu tarifte ise kadayıfı enfes süt ile birleştirerek ortaya çok daha hafif ve lezzetli bir tatlı çıkaracağız. Yiyenleri kendine hayran bırakan bu enfes kavrulmuş kadayıf tatlısını mutlaka deneyin. Yapımı da lezzeti kadar zevklidir. Şimdi bu enfes tatlı tarifini yapmaya başlayalım. Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Muhallebisi İçin
Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? Bu enfes tatlıyı yapmak için ilk önce kadayıfları mutfak makası kullanarak küçük parçalara kesin. Bunun yerine kadayıfı daha önce dondurucuda dondurup, sonra çıkarıp elinizle küçük parçalara da bölebilirsiniz. Küçük parçalara böldüğünüz kadayıfı tereyağı ile teflon tencere içine alın ve iyice karıştırarak kavurun. Kadayıflar iyice sertleştikten sonra kadayıfın içerisine toz şekeri de ilave ederek kadayıflar kızarıncaya dek karıştırarak iyice kavurun. Daha sonra da çekilmiş fındık içini kadayıfın içine ilave ederek iyice karıştırın ve ocaktan indirin. Sıra geldi enfes kremasını yapmaya. Unu, sütü, nişastayı ve toz şekeri tencerede koyu kıvam alana kadar devamlı karıştırarak pişirin. Krema koyulaştıktan sonra içine margarinle vanilyayı da ilave ederek iyice karıştırarak ılıması için bir kenara alın. Krema soğuduktan sonra da içerisine toz krem şantiyi ilave ederek mikserle 2-3 dakika iyice çırpın. Bu işlemden sonra servis tabağının içerisine kelepçeli kalıbın çemberini yerleştirin. İçine kavurmuş olduğunuz kadayıfın yarısını dökerek kaşık kullanarak iyice bastırarak düzeltin. Daha sonra kadayıfın üstüne önceden yapmış olduğunuz kremayı da ilave ederek güzelce her yerine yayın. Kremanın üstüne de kalan kadayıfı dökerek yayın ve elinizle hafifçe bastırarak düzeltin. Enfes tatlınız hazır! Muhallebili kadayıfı buzdolabına koyun ve bir gece ya da en az dört saat kadar dinlendirmeniz gerekir. Tatlı dinlendirildikten sonra buzdolabından çıkarılır, çember çıkarılır ve dilimlenerek servis edilir. Afiyet Olsun. |