Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz. Kolayca yapabileceğiniz bir tarif vereceğim sizlere ayrıca bu tatlı en fazla Hatay bölgesinde yapılmaktadır. Bütün şehirlerimizin her yerin de fazlaca yapılan ekmek kadayıfı bir tatlıdır. Ekmek kadayıfı bir tatlı olmasına karşın en çok sevilen şerbetli tatlıların arasında yer alan lezzettir. Ekmek kadayıfını yapmakta zorlanmayacaksınız hazırlanmak son derece meşakkatsiz bir lezzetli bir tatlı türüdür. Bugün size sevdiklerinizle doya doya yiyebileceğiniz ve nefsinizi yatıştıracak tatlı krizlerinizi kolayca atlatmanıza yardımcı olacak bir tatlıdır. Tatlıya doymak istiyorsanız bu tatlıyı tercih etmeniz için ekmek kadayıfının tarifini veriyorum kâğıdı kalemi hazırlayın. Muhteşem tatlımızı yapmaya başlayalım.

Ekmek kadayıfı hamurunu malzemeleri
  • 20 gram yaş maya eğer yaş maya yoksa kuru mayada kullanabilirsiniz. Fakat yaş maya kullanırsanız hamur daha iyi kabaracaktır.
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker veya pudra şekeri
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 300 gram un
Ekmek kadayıfı hamurumuzun kıvamını vermek için
  • 2 su bardak pekmez
  • 3,5 su bardak ılık su
Ekmek kadayıfın şerbeti için
  • 5 su bardak toz şeker
  • 5 su bardak su
  • Yarım limonun iki damla limon suyu
Ekmek kadayıfı hamurumuzun nasıl yapılır?

İlk olarak 5 su bardak toz şekerin yarısını tencereye koyup kaynatıyoruz ardından iki damla limon suyunu damlatıp istenilen kıvama gelince, azar azar suyunu ve kalan toz şekeri ilave ediyoruz. Daha sonra ilk olarak fırınımızı 250 derecede önceden açıp ısıtalım. Hamur kaba içine, sütümüzü ılık olacak şekilde toz şekerini ve mayamızı eritiyoruz. Ardından içerisine diğer malzemelerimizi ekleyerek ekmek kadayıfı hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Kadayıf hamurunun meblağı gözünüze az geldiyse bir daha ki yaptığınızda ölçüleri artırabilirsiniz fakat bu kadarı da bir tepsi olmaktadır. Eğer kadayıf hamuru fazla olduysa, hamuru ikiye keserek pişirilebilir, diğer parçayı da buzluğa atıp daha sonra yapabilirsiniz.

Hazırladığımız ekmek kadayıfı hamurumuzu 40 cm genişliğinde bir metal tepsi olur ya da cam borcam da kullanmalısınız. Eğer daha ince olmasını tercih ederseniz isterseniz, daha büyük tepside yapabilirsiniz. Kadayıf hamurumuzu, tepsiye göre oklavayla açalım. Daha sonra yağladığımız tepsiye yerleştirip mayalanması ve kabarması için 1,5 saat bekleyiniz. Mayalanması olan ekmek kadayıf hamurunu altı ve üstü mükemmel bir şekilde nar gibi kızarana dek önceden ısıttığımız fırınımızda iyice pişiyoruz. Pişmiş kadayıf hamurumuzu iyice soğumasını bekliyoruz. Fakat bir gün bekletirseniz çok daha şaheser sonuç alacaksınız daha da lezzetli olacaktır. Sonraki gün kadayıf hamurumuzu daha geniş bir tepsiye alıp, hamurumuzun üzerine önceden hazırladığımız şerbeti ilave ediyoruz. Kadayıf hamurumuzun şerbeti döktükten sonra kabarması için bir dakika bekleyiniz. Şerbeti güzel bir şekilde emmesi için geniş tepsiye almayı unutmayınız. Kadayıf hamuru şerbetini emdikten sonra üzerine kaymak, krema veya dondurma koyarak ya da fındık, fıstık ekleyebilirsiniz damak zevkinize kalmış üstünü de süsledikten sonra güzelce dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır Yorumları

soru

Emine

24 Haziran 2017 Cumartesi

Pekmezi nerede ve nasil kullaniyoruz, lutfen yazarmisiniz

Cevap yaz
cevap

Kanver

20 Eylül 2018 Perşembe

Hala yapılıyor Anadoluda bu tatlılar. Modern kültürün bize dayattığı yaş pasta, waffle vb tatlılar bizim geleneksel tatlilatimiza ulaşmamızı zorlastirsa da bu tatları yapan ve yiyen birçok aile var çevremde.

cevap

Sadun

02 Eylül 2018 Pazar

İyi akşamlar Emine hanım pekmez çok mucizevi ilaç gibi bir yiyecektir ayrıca kan oranınıda artırmaktadır. Keklerinizde, kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz şeker yerine pekmez kullanarak lezzetli tatlılar elde edersiniz çokta sağlıklı olur şimdiden Afiyet olsun iyi akşamlar.

soru

Fatma

22 Mart 2017 Çarşamba

Aynen oyle pekmezi kullanmayı unuttular

Cevap yaz
cevap

Lâmih

30 Ağustos 2018 Perşembe

Hamuru hazırlamak için içerisine tarifte de belirtildiği gibi 2 bardağı kadar pekmez konulup su ilave edilecek. Amaç hamurun tıpkı ıslak kek gibi kıvamında olması ve dağılmaması için eklenmelidir. Tarifte pekmez konusu anlatılmamış ancak siz hamur yoğrulurken ilave etmeyi unutmayın.

soru

Zeynep

06 Nisan 2017 Perşembe

Şerbeti sıcak mı dökeceğiz?
Ayrıca pekmezi kullanmadık,hamura mı katacaktık?

Cevap yaz
cevap

Halef

09 Ağustos 2018 Perşembe

Tatlı yaparken dikkat edilemesi gereken en önemli şey şerbet ve tatlı. Şerbet de tatlı da soğuk olmalı. Tatlı da dikkat edilmesi gereken diğer bir konuda hamura kıvam vermesi için pekmez kullanılır.

soru

Selda

17 Mayıs 2017 Çarşamba

Pekmezi nereye koycam anlamadım...

Cevap yaz
cevap

Alphan

07 Eylül 2018 Cuma

Kadayıf hamurunu yaptıktan sonra tepsiye serme işlemi bitiyor hafif kızardıktan sonra 2 su bardağı pekmezi 3,5 su bardağı ılık suyla karıştırıp üstüne yavaş yavaş yedirerek döküyoruz ardından bekletiyoruz sonra şerbeti döküyoruz ve oldu afiyetle yenebilir

soru

Güler güler

12 Mayıs 2018 Cumartesi

Gerçekten eksik tarif pekmezin nerde kullanıldığı yazılmamış

Cevap yaz
cevap

Peyrev

21 Ağustos 2018 Salı

Hamur yogrulurken az az su ve pekmezi katarız kivamini öyle ayarlariz yapılışı aşamasında eksiklik yapılmış haklısınız

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

İlginizi Çekebilir

kadayif.html

kadayif.html

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Güncel

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Dolması

Yufkalı Kadayıf Dolması

Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Damla Sakızlı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızlı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6