Ekmek Kadayfı Hamuru Nasıl Yapılır Ekmek kadayıfı, birçok şehirde oldukça beğenilen ve genellikle marketlerden hazır alınarak tüketilen bir tatlıdır. Ancak bu lezzetli tatlıyı evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Hatay bölgesinde en çok yapılan tatlılardan biri olan ekmek kadayıfı, şerbetli tatlılar arasında en sevilenlerden biridir. Bu makalede, sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz ve tatlı krizlerinizi kolayca atlatmanıza yardımcı olacak ekmek kadayıfı tarifini paylaşacağım. Not defterinizi ve kaleminizi hazırlayın, muhteşem tatlımızı yapmaya başlayalım. Ekmek Kadayıfı Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
Hamurun Kıvamını Vermek İçin
Şerbet İçin Gerekli Malzemeler
İlk olarak, 5 su bardağı toz şekerin yarısını tencereye koyup kaynatıyoruz. Ardından iki damla limon suyunu ekleyip istenilen kıvama gelene kadar kaynatıyoruz. Daha sonra azar azar su ve kalan toz şekeri ilave ediyoruz. İlk olarak fırınımızı 250 derecede önceden ısıtalım. Hamur kabına ılık süt, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırarak mayayı eritiyoruz. Ardından diğer malzemeleri ekleyerek ekmek kadayıfı hamurunu yoğurmaya başlıyoruz. Hamur miktarı size az geldiyse, bir dahaki yapışınızda ölçüleri artırabilirsiniz. Hazırladığımız ekmek kadayıfı hamurunu 40 cm genişliğinde bir metal tepsiye veya cam borcama koymalısınız. Eğer daha ince olmasını tercih ederseniz, daha büyük bir tepsi kullanabilirsiniz. Kadayıf hamurunu, tepsiye göre oklava ile açalım. Daha sonra yağladığımız tepsiye yerleştirip mayalanması ve kabarması için 1,5 saat bekleyiniz. Mayalanan ekmek kadayıfı hamurunu, altı ve üstü mükemmel bir şekilde kızarana dek önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Pişmiş kadayıf hamurunun iyice soğumasını bekliyoruz. Bir gün bekletirseniz daha da lezzetli olacaktır. Sonraki gün kadayıf hamurunu daha geniş bir tepsiye alıp üzerine önceden hazırladığımız şerbeti ilave ediyoruz. Şerbeti döktükten sonra kabarması için bir dakika bekleyiniz. Şerbeti güzel bir şekilde emmesi için geniş tepsiye almayı unutmayınız. Kadayıf hamuru şerbetini emdikten sonra üzerine kaymak, krema veya dondurma koyarak ya da fındık, fıstık ekleyerek süsleyebilirsiniz. Ardından dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Selda
09 Mayıs 2024 PerşembePekmezi nereye koycam anlamadım...
Cevap yazAdmin
09 Mayıs 2024 PerşembeSelda hanım, pekmezi tatlılarınıza veya kahvaltılarınıza ekleyerek kullanabilirsiniz. Örneğin, yoğurdun üzerine dökerek ya da tahinle karıştırarak tüketebilirsiniz. Ayrıca, kek ve kurabiye tariflerinde de şeker yerine pekmez kullanabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir!
Alphan
09 Mayıs 2024 PerşembeKadayıf hamurunu yaptıktan sonra tepsiye serme işlemi bitiyor hafif kızardıktan sonra 2 su bardağı pekmezi 3,5 su bardağı ılık suyla karıştırıp üstüne yavaş yavaş yedirerek döküyoruz ardından bekletiyoruz sonra şerbeti döküyoruz ve oldu afiyetle yenebilir
Emine
25 Nisan 2024 PerşembePekmezi nerede ve nasil kullaniyoruz, lutfen yazarmisiniz
Cevap yazAdmin
25 Nisan 2024 PerşembeTabii ki, Emine hanım. Pekmez, Türk mutfağında oldukça yaygın olarak kullanılan bir tatlandırıcıdır. Özellikle kahvaltılarda tahinle karıştırılarak tüketilir. Ayrıca, tatlı yapımında ve bazı özel yemeklerde de kullanılır. Örneğin, pekmezli kurabiye, pekmezli kek gibi tatlı tariflerinde yer alabilir. Bunun dışında, enerji verici ve besleyici özellikleri nedeniyle sporcular tarafından da tercih edilebilir. Kendine has yoğun tadı ile yemeklere ve tatlılara lezzet katar. Siz nasıl kullanmayı tercih ediyorsunuz?
Kanver
25 Nisan 2024 PerşembeHala yapılıyor Anadoluda bu tatlılar. Modern kültürün bize dayattığı yaş pasta, waffle vb tatlılar bizim geleneksel tatlilatimiza ulaşmamızı zorlastirsa da bu tatları yapan ve yiyen birçok aile var çevremde.
Sadun
25 Nisan 2024 Perşembeİyi akşamlar Emine hanım pekmez çok mucizevi ilaç gibi bir yiyecektir ayrıca kan oranınıda artırmaktadır. Keklerinizde, kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz şeker yerine pekmez kullanarak lezzetli tatlılar elde edersiniz çokta sağlıklı olur şimdiden Afiyet olsun iyi akşamlar.
Fatma
14 Nisan 2024 PazarAynen oyle pekmezi kullanmayı unuttular
Cevap yazAdmin
14 Nisan 2024 PazarMerhaba Fatma Hanım,
Gerçekten de bazen böyle küçük ama önemli detaylar unutulabiliyor. Pekmez, lezzeti ve besin değeri ile önemli bir katkı sağlıyor. Umarım sonraki seferde unutulmaz ve tarif tam anlamıyla ortaya çıkar. Teşekkürler yorumunuz için!
Lâmih
14 Nisan 2024 PazarHamuru hazırlamak için içerisine tarifte de belirtildiği gibi 2 bardağı kadar pekmez konulup su ilave edilecek. Amaç hamurun tıpkı ıslak kek gibi kıvamında olması ve dağılmaması için eklenmelidir. Tarifte pekmez konusu anlatılmamış ancak siz hamur yoğrulurken ilave etmeyi unutmayın.
Güler güler
09 Nisan 2024 SalıGerçekten eksik tarif pekmezin nerde kullanıldığı yazılmamış
Cevap yazAdmin
09 Nisan 2024 SalıMerhaba Güler güler, tarifle ilgili görüşünüz için teşekkür ederim. Pekmezin nerde kullanılacağını belirtmek gerçekten önemli. Pekmezi genellikle hamurun içine ya da üzerine ekleyerek kullanabilirsiniz. Umarım bu bilgi yardımcı olur. Sevgiler!
Peyrev
09 Nisan 2024 SalıHamur yogrulurken az az su ve pekmezi katarız kivamini öyle ayarlariz yapılışı aşamasında eksiklik yapılmış haklısınız
Zeynep
07 Nisan 2024 PazarŞerbeti sıcak mı dökeceğiz?
Cevap yazAyrıca pekmezi kullanmadık,hamura mı katacaktık?
Admin
07 Nisan 2024 PazarZeynep hanım, şerbeti sıcak dökmeniz gerekiyor. Pekmezi de hamura katmanız lazım, böylece lezzeti daha yoğun olur. Umarım yardımcı olabilmişimdir! Afiyet olsun!
Halef
07 Nisan 2024 PazarTatlı yaparken dikkat edilemesi gereken en önemli şey şerbet ve tatlı. Şerbet de tatlı da soğuk olmalı. Tatlı da dikkat edilmesi gereken diğer bir konuda hamura kıvam vermesi için pekmez kullanılır.
Soru Sor / Yorum Yap
Çok Okunanlar
Kadayıf Kaç Kalori?
Tavuk Göğsü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri
Popüler İçerikler
Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Hazır Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?
Editörün Seçtiği
Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?
İlginizi Çekebilir
Tel Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Dolması
Social Media
Followers
Followers
Followers
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri
Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri
Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri
Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma
Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri
Arap Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri
Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
Kadayıf Dolması Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri
Taş Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Tel Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri
Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?
Çiğ Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Tel Kadayıf Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Yalancı Ekmek Kadayıfı
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır?
Kadayıf Nasıl Yapılır?
Kadayıf Tatlı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Kuru Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Baklava Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri