Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz. Kolayca yapabileceğiniz bir tarif vereceğim sizlere ayrıca bu tatlı en fazla Hatay bölgesinde yapılmaktadır.

Bütün şehirlerimizin her yerin de fazlaca yapılan ekmek kadayıfı bir tatlıdır. Ekmek kadayıfı bir tatlı olmasına karşın en çok sevilen şerbetli tatlıların arasında yer alan lezzettir. Ekmek kadayıfını yapmakta zorlanmayacaksınız hazırlanmak son derece meşakkatsiz bir lezzetli bir tatlı türüdür. Bugün size sevdiklerinizle doya doya yiyebileceğiniz ve nefsinizi yatıştıracak tatlı krizlerinizi kolayca atlatmanıza yardımcı olacak bir tatlıdır. Tatlıya doymak istiyorsanız bu tatlıyı tercih etmeniz için ekmek kadayıfının tarifini veriyorum kağıdı kalemi hazırlayın. Muhteşem tatlımızı yapmaya başlayalım.

Ekmek kadayıfı hamurunu malzemeleri;

  • 20 gram yaş maya eğer yaş maya yoksa kuru mayada kullanabilirsiniz. Fakat yaş maya kullanırsanız hamur daha iyi kabaracaktır.
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker veya pudra şekeri
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 300 gram un

Ekmek kadayıfı hamurumuzun kıvamını vermek için;

  • 2 su bardak pekmez
  • 3,5 su bardak ılık su

Ekmek kadayıfın şerbeti için;

  • 5 su bardak toz şeker
  • 5 su bardak su
  • Yarım limonun iki damla limon suyu

Ekmek kadayıfı hamurumuzun hazırlanışı;

İlk olarak 5 su bardak toz şekerin yarısını tencereye koyup kaynatıyoruz ardından iki damla limon suyunu damlatıp istenilen kıvama gelince, azar azar suyunu ve kalan toz şekeri ilave ediyoruz.

Daha sonra ilk olarak fırınımızı 250 derecede önceden açıp ısıtalım. Hamur kaba içine, sütümüzü ılık olacak şekilde toz şekerini ve mayamızı eritiyoruz. Ardından içerisine öbür malzemelerimizi ekleyerek ekmek kadayıfı hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Kadayıf hamurunun meblağı gözünüze az geldiyse bir daha ki yaptığınızda ölçüleri artırabilirsiniz fakat bu kadarı da bir tepsi olmaktadır. Eğer kadayıf hamuru fazla olduysa, hamuru ikiye keserek pişirilebilir, diğer parçayı da buzluğa atıp daha sonra yapabilirsiniz.

Hazırladığımız ekmek kadayıfı hamurumuzu 40 cm genişliğinde bir metal tepsi olur ya da cam borcam da kullanmalısınız. Eğer daha ince olmasını tercih ederseniz isterseniz, daha büyük tepside yapabilirsiniz. Kadayıf hamurumuzu, tepsiye göre oklavayla açalım. Daha sonra yağladığımız tepsiye yerleştirip mayalanması ve kabarması için 1,5 saat bekleyiniz. Mayalanması olan ekmek kadayıf hamurunu altı ve üstü mükemmel bir şekilde nar gibi kızarana dek önceden ısıttığımız fırınımızda iyice pişiyoruz. Pişmiş kadayıf hamurumuzu iyice soğumasını bekliyoruz. Fakat bir gün bekletirseniz çok daha şaheser sonuç alacaksınız daha da lezzetli olacaktır. Sonraki gün kadayıf hamurumuzu daha geniş bir tepsiye alıp, hamurumuzun üzerine önceden hazırladığımız şerbeti ilave ediyoruz. Kadayıf hamurumuzun şerbeti döktükten sonra kabarması için bir dakika bekleyiniz. Şerbeti güzel bir şekilde emmesi için geniş tepsiye almayı unutmayınız. Kadayıf hamuru şerbetini emdikten sonra üzerine kaymak, krema veya dondurma koyarak ya da fındık, fıstık ekleyebilirsiniz damak zevkinize kalmış üstünü de süsledikten sonra güzelce dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

19 Yorum Yapılmış "Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır"
Şerbeti Sıcak Mı Dökeceğiz? ayrıca Pekmezi Kullanmadık,hamura Mı Katacaktık?
Zeynep . 2017-04-06 / 4,5
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Gerçekten Eksik Tarif Pekmezin Nerde Kullanıldığı Yazılmamış
Güler Güler . 2018-05-12 / 4,5
CEVAP YAZ
O Fırını Hamuru Yoğurmadan Açtın 2 Saat Calistirdin Mi Gerçekten
Gülsüm . 2018-05-10 / 4,5
CEVAP YAZ
Diğer Yorum Yapanlar İçin Teşekkürler, Yoksa Bir Ben Miyim Diye Dertlenmiştim. bu Yanlışın Yanlışı Bir Tarif, İşin Kötüsü De Bir Sürü Yerde Aynen Kopyalanmış. Yazık.
Tahir . 2018-04-11 / 4,5
CEVAP YAZ
Pekmez Ve Suyu Hamura Mi Katıyoruz
Esms . 2018-03-25 / 4,5
CEVAP YAZ
Arkadaslar Ben Yaptım , Verilen Un Miktarı Az Bu Malzemeye Göre 4,5 Bardak Un Aldı... Bilginize
Deniz . 2018-01-10 / 4,5
CEVAP YAZ
Hamuru Oklavayla Açalım Demişsin De Cıvık Bir Hamur Oluyor Verdiğin Malzemelerle Ne Oklavasi Saçma Sapan Tarifler Ordan Burdan Kopyala Yapıştır Yapa Yapa Saçma Sapan Tarifler Çıkıyor.
Saçma Sapan . 2017-12-21 / 4,5
CEVAP YAZ
Ben Bundan Birşey Anlamadım Ama Yapmaya Çalışıyorm Nasıl Olacak Merak İçindeyim Deneyen Varmı
Serap . 2017-12-05 / 4,5
CEVAP YAZ
Pekmezli Serbetı Ne Zaman Koyacağız Normal Şerbetten Önce Mı Koyacağız Lütfen Cevap Verin
Havın . 2017-09-26 / 4,5
CEVAP YAZ
Şerbeti Önce Hazırlayıp Pisen Hamurunu Birgün Beklerse Daha Güzel Olur Diyorsun Nasıl Olucak İkiside Soguk
Elif . 2017-06-24 / 4,5
CEVAP YAZ
Pekmezi Nerede Ve Nasil Kullaniyoruz, Lutfen Yazarmisiniz
Emine . 2017-06-24 / 4,5
CEVAP YAZ
Pekmezi Nereye Koycam Anlamadım...
Selda . 2017-05-17 / 4,5
CEVAP YAZ
Hamuru Kıvama Getirmek İçin Pekmezi Nerede Kullandığınızı Yazmamışsınız Birde Fırını Açın Diyorsunuz Sonra Hamuru 1.5 Saat Bekletin Diyorsunuz Tarifi Bir Daha Gözdengeçirin Bence
Nalan . 2017-05-17 / 4,5
CEVAP YAZ
Pek Bisey Anlayamadim Pekmezi Koymadilar İlk Basta Sekerin Yarisini Kaynatyoruz Diyor Suyundami Yarisini Kullaniyoruz
Filiz . 2017-04-30 / 4,5
CEVAP YAZ
Şerbet Sıcak Olarak Dökülse Daha İyi Olur Şekerin Erimesi Gerekli
Ömer Ok . 2017-04-11 / 4,5
CEVAP YAZ
Aynen Oyle Pekmezi Kullanmayı Unuttular
Fatma . 2017-03-22 / 4,5
CEVAP YAZ
2 Su B. Ve 3.5 Su B. Pekmez Ne İ;e Yariyor?
Mehmet . 2016-07-21 / 4,5
CEVAP YAZ
Pekmezle Suyu Hamurun İcine Mi Katiyoruz Yoksa Onuda Ayrıca Serbetliyomuyuz
Tatlıcı . 2016-06-28 / 4,5
CEVAP YAZ
Merahaba, taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır?
Tuyan Böe . 2016-04-25 / 4,5
CEVAP YAZ
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik şekild...
Peynirli Kadayıf
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden sonra servis için, misafirlerinize, kadınlar kabul günlerinde servis etmek için ya da başka b...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygulayıp, aylar boyu...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kull...
Gaziantep Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Gaziantep Kadayıf, Gaziantep yöresine ait olan her türlü lezzette olduğu gibi, muhteşem bir şerbetli tatlı çeşididir. Tereyağının Antep fıstığına vermiş olduğu nefis aroma, tadına bakan her kese adeta bir lezzet şöleni yaşatacaktır. Daha önce yapmamı...
Kadayıf Tatlısı
Kadayıf Tatlısı
Kadayıf tatlısı, özellikle bayramların vazgeçilmez tatlıları arasındadır. Hem kolay hazırlanması, hem de lezzetiyle her damak zevkine uygun bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği fırınlanmasıdır. Tam kıvamında fırınlanır ve şerbetlenirse tadına do...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece sonuç istenilen gibi ...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz farklıdı...
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak bir kadayıf, az şer...
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği bir muhalleb...
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır kadayıf tatlısı tatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kadayıf tatlısından yana kullanırlar. Çünkü kadayıfı hazır kızartılmıştır. Size sadece şerbetini ha...
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı... Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak gibi.. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle konuşulan, ...
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı çeşitleri arasından yapımı en kolay ve en çok tercih edileni olan çiğ kadayıf özellikle de ra...
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüldür. Ayr...
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bir tarif. Pudingli Kadayıf Malzemeleri 4 Kişilik 250 gram tel kadayıfbir kase ceviz (çekilmiş)...
Hazır Kadayıf
Hazır Kadayıf
Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen bir tarif olmasına rağmen yapımı sırasında bir kaç püf noktasına dikkat edildiğinde ortaya ol...
Çiğ Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapılır tarifini verelim daha sonra çok beğenilerek tüketilen çiğ kadayıf tatlısı nasıl yapılır,...
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yüksek bir tatlıdır. Türkiye'nin her bölgesinde bu tatlı yapılmaktadır ve lezzetle tüketilmekte...
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik şekild...
Peynirli Kadayıf
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden sonra servis için, misafirlerinize, kadınlar kabul günlerinde servis etmek için ya da başka b...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygulayıp, aylar boyu...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kull...
Gaziantep Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Gaziantep Kadayıf, Gaziantep yöresine ait olan her türlü lezzette olduğu gibi, muhteşem bir şerbetli tatlı çeşididir. Tereyağının Antep fıstığına vermiş olduğu nefis aroma, tadına bakan her kese adeta bir lezzet şöleni yaşatacaktır. Daha önce yapmamı...
Kadayıf Tatlısı
Kadayıf Tatlısı
Kadayıf tatlısı, özellikle bayramların vazgeçilmez tatlıları arasındadır. Hem kolay hazırlanması, hem de lezzetiyle her damak zevkine uygun bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği fırınlanmasıdır. Tam kıvamında fırınlanır ve şerbetlenirse tadına do...
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey hazır ekmek kadayıfının üzerine ılık şerbeti dökerek dinlendirip kaymak ile servis etme...
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiç bir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatlardan bir tanesidir. Türk mutfağında kadayıf ile hazırlanabilen yüzlerce çeşit tatlı t...
Tepside Kadayıf
Tepside Kadayıf
Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kadayıfsız bir bayram düşünülemez. Bir çok kişi yapımı zor bir tatlı olduğunu düşünür...
Diyarbakır Kadayıfı
Diyarbakır Kadayıfı
Diyarbakır kadayıfı, yemek için Diyarbakır' a gitmenize gerek yok. Sizde evinizde ağzınıza layık lezzetli bir Diyarbakır kadayıfı yapabilirsiniz. Diyarbakır kadayıfını damak zevkinize uygun olacak şekilde istediğiniz malzemeler...
Taş Kadayıf Hamuru
Taş Kadayıf Hamuru
Taş Kadayıf Hamuru, bu hamurun yapılması çok kolay bir işlemdir. Ama taş kadayıf hamuru mayalanması biraz zaman almaktadır. Bu taş kadayıf hamurundan taş kadayıf tatlısı yapılmaktadır. Tat olarak mükemmel bir tatlıdır. Taş kadayıf ham...
Çıtır Kadayıf
Çıtır Kadayıf
Çıtır kadayıf, kadayıf tatlısı çeşitlilik yönünden oldukça zengindir. Farklı farklı hazırlanarak mükemmel bir ziyafet şöleni yaşanabilir. Kadayıf ile hazırlanan tatlılardan biri de çıtır kadayıftır. Çıtır kadayıf, kadayıf tatlılar...
Pekmezli Kadayıf
Pekmezli Kadayıf
Pekmezli kadayıf: Pekmezli kadayıf en sevilen şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır. Pekmezli kadayıf toz şeker yerine doğal tatlandırıcı tercih edilerek yapılan bu kadayıf eşsiz lezzeti ile bilinen bir tatlı türüdür. Sizde pastane ...
Taş Kadayıf
Taş Kadayıf
Taş Kadayıf, kimi yörelerde yassı kadayıf olarak ta bilinen lezzetli bir tatlı türüdür. Birçok bölgede bilinen ve yapılan bir tatlıdır. Tam olarak hangi yöreye ait olduğu bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamuru hazır olarak satılabilmektedir. ...
Kadayıf Kavurma
Kadayıf Kavurma
Kadayıf Kavurma, Tel kadayıf sevenler için bambaşka bir lezzet kadayıf kavurması olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadayıf kavurmasını dilerseniz sade dilerseniz de muhallebi ile hazırlayıp şık sunumlar oluşturabilirsiniz. Ancak kadayıf kavurması ...
Cevizli Tel Kadayıf
Cevizli Tel Kadayıf
Cevizli tel kadayıf: Cevizle yapılan kadayıf eşsiz lezzeti ile bilinen bir tatlıdır. Kadayıf tatlıları herkes tarafından sevilen tatlılardır. Size vereceğimiz tarif ile misafirlerinize muhteşem bir ikram seçeneği yapabileceksiniz. Sizde aileni...
Fıstıklı Kadayıf
Fıstıklı Kadayıf
Fıstıklı kadayıf tatlısı, Gaziantep yöresine ait gibi görünen tatlı her yörede yapılır ve bayramlarımızın ve sofralarımızın vazgeçilmezi olmuştur.Fıstıklı kadayıf tatlısının kalori değeri ve besin değeri yüksektir .Yaklaşık olara...
Kadayıf Kaç Kalori
Kadayıf Kaç Kalori
Kadayıf kaç kalori, kadayıf toplum olarak çok sevilen bir tatlı türüdür. Türk mutfağı ile özdeşleşmiş olan kadayıf farklı şekillerde yapılarak görsel anlamda harika sunumlara ulaşılabilir. Şerbetli bir tatlı türü olduğu için diyet...
Sütlü Kadayıf
Sütlü Kadayıf
Sütlü kadayıf, çok hafif ve olağanüstü yumuşak bir kadayıf tatlısı çeşididir. Klasik kadayıf gibi kaskatı, içi bayan ağır şerbeti bulunmamaktadır. Açık tenli, bol cevizli, yumuşacık ve çok hafif bir tatlıdır. Ülkemizde birçok bölgede yapılmakt...
Krem Şantili Kadayıf
Krem Şantili Kadayıf
Krem şantili kadayıf: Kadayıfı kremşantili olarak hazırlayıp sunmak, lezzetli ve değişiklik arayanlar için güzel seçenek olabilir. Sizlerde biraz değişiklik olsun diyorsanız bu tarifi denemelisiniz. Özellikle tatlı seçimlerinde farklılık araya...
Dondurmalı Kadayıf
Dondurmalı Kadayıf
Dondurmalı kadayıf, klasik kadayıf tatlısına yeni bir lezzet olarak eklenmiş. Özellikle şeker bayramın da misafirlerimize severek ikram ettiğimiz bir lezzettir. Kadayıfın dondurma ile buluşması farklı bir lezzet oluşturmuştur. H...
Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma
Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma
Baklava yufkasından kadayıf sarma, Kim sevmez ki çıtır çıtır bir baklavayı? Ama baklava yufkası açmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Maharet ister püf noktalarını bilmek ister. Ve günümüz koşullarında ve yoğunluğunda pek ç...
Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı
Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı
Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı, Bu tatlı tarifi sütlü tatlılar içinde en çok sevilen ve çokta hafif olan bir tatlı tarifidir. Normalde kadayıf sütlü tatlı yerine şerbetli tatlı yapımında kullanılır. Bu tarifte ise kadayıfı enfes süt ile birleştirer...
Ezme Kadayıf
Ezme Kadayıf
Ezme Kadayıf, Çok kolay olmasına rağmen çok ama çok lezzetli bir şerbetli tatlı olan ezme kadayıf, tatlı tarifleri listenizde mutlaka olması gereken şahane bir tatlı tarifi. Bayan oturmalarında servis tabaklarına dolduracak ve bayramlarda ve ...
Burma Kadayıf Nasıl Yapılır
Burma Kadayıf Nasıl Yapılır
Burma kadayıf nasıl yapılır, genellikle Diyarbakır'a mal edilen bu kadayıf türü, aslında Bingöl iline aittir. Bingöl'de yaşayan ermeni asıllı biri tarafından 1900 li yıllarda ortaya çıkartılmıştır. Ülkemizin bir çok ilinde Diyarbakır...
Şerbetli Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Şerbetli Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Şerbetli muhallebili kadayıf tatlısı: Şerbetli hazırlanan bu tatlı herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Şerbetli muhallebili kadayıf tatlısı özellikle bayramlarda konuklarınız için ellerinizle hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizde e...

 

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Tel Kadayıf Şerbeti
Cevizli Kadayıf Sarması
Yassı Kadayıf
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Erzurum Kadayıf Dolması
Kadayıf Hamuru
Pudingli Kadayıf
Hazır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Afyon Ekmek Kadayıfı
Peynirli Kadayıf
Hazır Ekmek Kadayıfı
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Tepside Kadayıf
Diyarbakır Kadayıfı
Taş Kadayıf Hamuru
Çıtır Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Pekmezli Kadayıf
Taş Kadayıf
Kadayıf Kavurma
Cevizli Tel Kadayıf
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Kaç Kalori
Popüler İçerik
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereke...
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiç bir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nad...
Tepside Kadayıf
Tepside Kadayıf
Tepside kadayıf, Kadayıf tatlısı bayramların ve özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez ikramları arasındadır. Geleneksel tatlılardan biri olup kaday...
Diyarbakır Kadayıfı
Diyarbakır Kadayıfı
Diyarbakır kadayıfı, yemek için Diyarbakır' a gitmenize gerek yok. Sizde evinizde ağzınıza layık lezzetli bir Diyarbakır kadayıfı yapabilirsiniz. Diy...
Taş Kadayıf Hamuru
Taş Kadayıf Hamuru
Taş Kadayıf Hamuru, bu hamurun yapılması çok kolay bir işlemdir. Ama taş kadayıf hamuru mayalanması biraz zaman almaktadır. Bu taş kadayıf hamurunda...
Çıtır Kadayıf
Çıtır Kadayıf
Çıtır kadayıf, kadayıf tatlısı çeşitlilik yönünden oldukça zengindir. Farklı farklı hazırlanarak mükemmel bir ziyafet şöleni yaşanabilir. Kadayıf ile ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Burmali
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kadayıf Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kadayıf Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018