İrmikli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

İrmikli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli kadayıf tatlısı, görsel olarak dikkat çeken ve misafirlerinize tam bir görsel şölen sunan bir tatlı tarifidir. Bu tarif, evde bulunan malzemelerle kolay ve pratik bir şekilde yapılabilir. Kadınlar altın günlerinde veya komşu davetlerinde farklı bir tarif yaparak güzel bir sunum hazırlayabilirler. İrmikli kadayıf tatlısını şimdiye kadar hiç denemediyseniz mutlaka deneyin; çünkü kadayıf ve irmik tatlısı birbirine mükemmel bir uyum sağlar. Çıtır çıtır kadayıfın üzerinde lezzetli bir irmikli tatlı, mutlaka not alın ve sevdiklerinizle birlikte bu lezzeti deneyin.

İrmikli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 100 gram kadayıf
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi (fındık veya fıstık da kullanılabilir)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
İrmikli Muhallebi İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
İrmikli Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle tel kadayıfı buzluğa koyun ve yaklaşık 2 saat bekletin. Bu işlem, kadayıfın daha kolay doğranmasını sağlar. Buzluktan çıkardıktan sonra tel kadayıfı küçük küçük doğrayın. Daha sonra büyük bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra doğramış olduğunuz kadayıfı ekleyip karıştırın. Kadayıfın rengi dönene kadar kavurun. Kadayıfın rengi güzel bir kavrulma rengi aldıktan sonra içine yarım su bardağı ceviz içini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Başka bir tencere alıp içine irmik ve şekeri koyun. Yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırın ve ocağın üzerine koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. İstenilen kıvama geldikten sonra göz göz olacaktır; bu durumda bir paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Eğer içinde pürüzler varsa, ocaktan aldıktan sonra mikser ile iyice çırpın.

İrmikli kadayıf tatlısını pişireceğiniz fırın kalıbını biraz ısıtın ve içine kavurduğunuz kadayıfın 3'te birini koyup tabanına yerleştirin. Daha sonra pişirdiğiniz irmikli muhallebiyi kadayıfın üzerine dökün. İrmikli muhallebiyi tamamen döktükten sonra üzerine kalan kadayıfın tamamını serpin ve bu şekilde soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 3-4 saat dinlenmesi için bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra dikkatli bir şekilde kalıptan çıkarın. İrmikli kadayıf tatlısı kalıptan çıktıktan sonra istediğiniz gibi süsleyin. Güzelce dilimleyerek servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. İrmikli kadayıf tatlısı tarifiniz hazır.

Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bukra

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Ben bu tarifi denedim ama kadayıfın çıtırlığını tam olarak yakalayamadım, acaba tereyağının miktarını arttırmak bu durumu düzeltir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Bukra, kadayıfın çıtırlığını yakalamak için tereyağının miktarını artırmak yardımcı olabilir. Ancak, tereyağını fazla kullanmak kadayıfın ağır olmasına neden olabilir. Bunun yerine, kadayıfı daha ince katmanlar halinde yayarak ve fırında pişirme süresini biraz uzatarak da çıtırlığını artırabilirsin. Ayrıca, kadayıfı pişirmeden önce tereyağı ile iyice karıştırdığından emin olmalısın. Umarım bu öneriler faydalı olur!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

kadayif.html

kadayif.html

Güncel

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Güncel

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?