Baklava Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Baklava Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava yufkalı kadayıf tatlısı; Türk mutfağının nadide tatlılarından olan baklavanın yufkası ile yapılan kadayıfların lezzeti ve görünümünde baklava ile benzerlik gösterir. O nedenle de değişik lezzetler arayanlar için mutlaka denenmesi gereken bir lezzettir. Farklı damak tatları arayanların ilk denemesi gereken bu iki farklı tatlının karışımı çok güzel olur. Şerbetli bir tatlı olan baklava yufkası kadayıf tatlısı sarma şeklinde yapılan bir tatlıdır. Özellikle Türk kültürünün en önemli değerlerinden dini bayramlarında gelen misafirlere ağır tatlılar yapmak vardır. Bu tatlı sayesinde misafirlerinize bayramlarda değişik lezzetler tatdırabilirsiniz.

Baklava yufkalı kadayıf tatlısının malzemeleri
  • Üç yüz gram kadar tel kadayıf,
  • Altı adet baklava yufkası,
  • Ceviz içi dövülmüş,
  • Bir paket tereyağı,
Şerbeti için gereken malzemeler
  • Yarım limon suyu,
  • Üç su bardağı su,
  • Üç su bardağı kadar toz şeker,
Baklava yufkalı kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikli olarak tatlımızın ilk şerbeti yapılır. Şerbet için gereken su şeker bir tencere içerisine alınarak kaynayana kadar karıştırılır ve kaynadıktan sonra birkaç damla kadar limon suyu ilave edilir. Daha sonrasında da ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Diğer taraftan yine bir tava içerisine tereyağı konularak normal ateşte ocakta eritildikten sonra içerisine kadayıflar eklenerek kavrulur ve sürekli olarak karıştırılır. Böylelikle yanmaması sağlanır. Daha sonra ocaktan alınan kadayıflar bir kenara konarak düz ve geniş bir tezgâh üzerine baklava yufkaları konularak ayarlanır. Serilen yufkaların içerisine eritilmiş tereyağı bir fırça yardımı ile sürüldükten sonra, kadayıf ve dövülmüş ceviz içi serpiştirilerek yerleştirilir. Daha sonra rulo haline getirilen baklava yufkalı kadayıf tatlılarımız fırın tepsisine yerleştirilir. Bu işlem kadayıf ve ceviz içi bitene kadar işlem tekrarlanır tüm baklava yufkaları bittikten sonra ortalama iki parmak uzunluğunda olacak şekilde parçalara ayrılması için bir bıçak yardımı ile kesildikten sonra üzerine son kalan tereyağı gezdirilir. Daha sonra önceden 190 derecede ısıtılmış fırın içerisine yerleştirilir. Ortalama yarım saat pişirildikten sonra üzeri nar gibi kızardığında fırından çıkartılarak soğuyan şerbet üzerinde gezdirilerek dökülür ve şerbeti emebilmesi için bekletilir. Şerbetini tamamen içine çeken baklava yufkalı kadayıf tatlımız artık hazır ve misafirlerinize servis edilebilir hale gelir.

Afiyet olsun.

Baklava Yufkalı Kadayıf Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çikolatalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Kadayıf Dolması

Yufkalı Kadayıf Dolması

Güncel

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6