Kadayıf Tatlı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kadayıf Tatlı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf tatlı çeşitleri, kadayıf, un ve suyun birleştirilmesiyle elde edilen hamurdur. Elde edilen hamur ince teller haline getirilir. Geçmişi çok eskiye dayanan kadayıf günümüzde de tatlı yapımında sıkça kullanılmaktadır. Kadayıftan hazırlanabilecek yüzlerce tatlı çeşidi bulunmaktadır. Kadayıf yapımında kullanılan un elastik bir özelliğe sahiptir. Baklava ya da börek yapımı için kullanılan unlar kadayıf yapımında kullanılmaz. Aksi halde kadayıf tel tel ayrılmaz. Ayrıca hamurunu hazırlarken başka malzemeler kullanılmaz. Bu nedenle kadayıf için hazırlanan hamur belki de en az malzeme kullanılarak hazırlanan hamurdur. Kadayıf tatlı çeşitleri de oldukça beğenilerek tüketileni, özel günler için hazırlanan tatlılar arasındadır. Şerbetli ya da sütlü olarak hazırlanıp, özel günlerde ikram edilebilir.

Kadayıf tatlı çeşitleri

Kadayıflı muhallebi için gerekli malzemeler
  • 200 gram kadayıf (En az 3 saat buzlukta bekletilerek donması sağlanmalıdır)
  • 1 su bardağı un
  • 5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane ufak boy sıvı krema
Kadayıfı kızartmak için
  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ+1 yemek kaşığı margarin
  • İri çekilmiş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?

Uygun bir tencerenin içine un süt ve toz şeker alınarak şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra ocağa alınıp, devamlı karıştırılır. Göz göz oluncaya kadar pişirilir. Krema ocaktan alınarak sıvı krema ve vanilya eklenip mikser yardımıyla 3 dakika çırpılır. En az 3 saat buzlukta bekletilen kadayıf elle iyice didiklenir.

Tavaya sıvıyağ ve margarin eklenip kızdırılır. Kızan yağa didiklenen kadayıf ve 3 yemek kaşığı toz şeker eklenip tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak, kadayıflar tel tel kızarana kadar kavrulur. Kavrulmaya yakın içine ceviz içi eklenir. Birlikte kavrularak ocaktan alınır. Hazırlanan kadayıf kaselerin dibini kapatacak şekilde dökülür. Üzerlerine muhallebi dökülerek tekrar kadayıf eklenir.

Afiyet olsun.

Kadayıflı tavuk göğsü sarması için gerekli malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 2 çorba yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tane vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
İçi için
  • Damla çikolata ve muz
Dış harcı için
  • 300 gram kadayıf (Buzlukta bekletilmiş)
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için
  • Çikolata sosu ve toz fıstık
Kadayıflı tavuk göğsü sarması nasıl yapılır?

Buzlukta bekletilen kadayıf ince ince didiklenir. Tavaya tereyağı alınarak eritilir. Eriyen yağa didilmiş kadayıf ve toz şeker eklenip kadayıf kızarana kadar kavrulur. Uygun bir tencerenin içine krema için tereyağı eklenip eritilir. Eriyen yağa un ilave edilerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Altı kısılarak içine nişasta ilave edilir. Nişastayla birlikte bir iki dakika kadar daha kavrulur. Üzerine süt sicim şeklinde dökülür ve bir taraftan karıştırılarak topaklanması engellenir. Bu aşamada topaklanmayı engellemek için mikser kullanılabilir. Muhallebi devamlı karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınıp içine vanilya ilave edilir ve yine mikserle yüksek devirde 2-3 dakika çırpılır. Kavrulan kadayıf büyükçe bir fırın tepsisinin tabanına dökülerek yayılır. Hazırlanan krema ilk sıcaklığını attıktan sonra kadayıfın üzerine dökülerek eşit şekilde yayılır. Tepsi buzdolabına alınarak en az 4 saat dinlendirilir. Dinlenen tatlı dolaptan alınarak eşit aralıklarla ince şeritler halinde kesilir. Her bir şeridin uç tarafına bir dilim muz ekleyerek sarılır. Tüm tatlı bitene kadar aynı şekilde sarılarak servis tabağına alınır. Dökülen kadayıflar tekrar üzerine serpiştirilir. Her bir sarmanın üzerine çikolata sosu ve toz fıstık eklenip servise sunulur.

Afiyet olsun.

Kadayıf Tatlı Çeşitleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

kadayif.html

kadayif.html

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Güncel

Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Dolması

Yufkalı Kadayıf Dolması

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6