Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
10 Temmuz 2024

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf:

Pekmezli kadayıf, şerbetli tatlılar arasında en sevilenlerden biridir. Bu tatlı, toz şeker yerine doğal tatlandırıcı olan pekmez kullanılarak yapılır ve eşsiz lezzeti ile tanınır. Pastane yapımı tatlıları tercih etmek yerine kendi ellerinizle pekmezli kadayıf yapmak isterseniz, işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 200 gram tel kadayıf
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı üzüm pekmezi

ޞerbet için Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Pekmezli Kadayıf Nasıl Yapılır?

Öncelikle kadayıfın şerbetini hazırlayın. Bir tencereye suyu koyup şekeri ilave edin. Tencereyi ocak üzerine koyun ve kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynamasını bekleyin. ޞerbet kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatmadan 10 dakika kadar kaynatın. Süre dolduktan sonra ocağın altını kapatarak şerbeti soğumaya bırakın.

Tereyağı ve pekmezi iyice karıştırın. Antep fıstığını da pekmez ve tereyağı karışımına ilave edin. Bu karışımı tam ortadan ikiye bölün. Pekmez ve tereyağının bir bölümünü 30 cm çapında bir tepsiye yayın ve tel kadayıfları pekmez ve tereyağında iyice harmanlayın.

Kadayıflar pekmez ve tereyağına iyice bulandıktan sonra fırın tepsisini yanınıza alın ve dibini yağlayın. Daha sonra hazırlanan kadayıfı baskı uygulayarak tepsiye yerleştirin. Son olarak kadayıfların üzerine biraz daha baskı uygulayarak düzgün bir şekilde ve kalıp halinde olmasını sağlayın.

Tüm işlemler bittikten sonra tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Kadayıfın yüzeyi kızarana kadar pişirin. Kadayıfın üzeri kızarınca fırından çıkarın. Pişen kadayıfı ters yüz edip diğer pişmeyen yüzünü pişirmek için çevirin.

Önceden bir köşede bekletilen tereyağı ve pekmezi pişmeyen kadayıfın yüzüne sürün ve tekrar kızarması için fırına sürün. Kadayıfın iki yüzü de kızardıktan sonra fırından çıkarın ve dilimleyin. Önceden hazırlanan şerbeti dilimlenen kadayıf üzerine gezdirerek dökün. Biraz dinlendirdikten sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Pekmezli kadayıf artık hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kaygun

25 Mayıs 2024 Cumartesi

Pekmezli kadayıf için hafif şekerlenmiş olan pekmezi koymak herhangi bir soruna neden olabilir mi? Geçen seneden kalan, bozulmamış ama hafif şekerlenmiş bir pekmez var.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Kaygun,

ޞekerlenmiş olan pekmezi kullanmak genellikle bir sorun yaratmaz. ޞekerlenme, pekmezdeki şekerlerin kristalleşmesinden kaynaklanır ve pekmezin bozulduğu anlamına gelmez. Pekmezi, kadayıfta kullanmadan önce ılık suyla hafifçe karıştırıp şeker kristallerini çözebilirsiniz. Bu şekilde daha homojen bir karışım elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Saygılar,

2. Cevap
cevap

Şükran

Merhaba pekmezli kadayif için pekmezim geçen yilin dediniz pekmezi bir tencereye koyun ve ocakta çok az kaynatin pekmez erir soğuduktan sonra kullana bilirsiniz bi sorun olacagini düşünmüyorum kolay gelsin.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

kadayif.html

kadayif.html

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fındıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Güncel

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Güncel

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri