Pekmezli Kadayıf:Pekmezli kadayıf, şerbetli tatlılar arasında en sevilenlerden biridir. Bu tatlı, toz şeker yerine doğal tatlandırıcı olan pekmez kullanılarak yapılır ve eşsiz lezzeti ile tanınır. Pastane yapımı tatlıları tercih etmek yerine kendi ellerinizle pekmezli kadayıf yapmak isterseniz, işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Gerekli Malzemeler
Şerbet için Gerekli Malzemeler
Pekmezli Kadayıf Nasıl Yapılır?Öncelikle kadayıfın şerbetini hazırlayın. Bir tencereye suyu koyup şekeri ilave edin. Tencereyi ocak üzerine koyun ve kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynamasını bekleyin. Şerbet kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatmadan 10 dakika kadar kaynatın. Süre dolduktan sonra ocağın altını kapatarak şerbeti soğumaya bırakın. Tereyağı ve pekmezi iyice karıştırın. Antep fıstığını da pekmez ve tereyağı karışımına ilave edin. Bu karışımı tam ortadan ikiye bölün. Pekmez ve tereyağının bir bölümünü 30 cm çapında bir tepsiye yayın ve tel kadayıfları pekmez ve tereyağında iyice harmanlayın. Kadayıflar pekmez ve tereyağına iyice bulandıktan sonra fırın tepsisini yanınıza alın ve dibini yağlayın. Daha sonra hazırlanan kadayıfı baskı uygulayarak tepsiye yerleştirin. Son olarak kadayıfların üzerine biraz daha baskı uygulayarak düzgün bir şekilde ve kalıp halinde olmasını sağlayın. Tüm işlemler bittikten sonra tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Kadayıfın yüzeyi kızarana kadar pişirin. Kadayıfın üzeri kızarınca fırından çıkarın. Pişen kadayıfı ters yüz edip diğer pişmeyen yüzünü pişirmek için çevirin. Önceden bir köşede bekletilen tereyağı ve pekmezi pişmeyen kadayıfın yüzüne sürün ve tekrar kızarması için fırına sürün. Kadayıfın iki yüzü de kızardıktan sonra fırından çıkarın ve dilimleyin. Önceden hazırlanan şerbeti dilimlenen kadayıf üzerine gezdirerek dökün. Biraz dinlendirdikten sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Pekmezli kadayıf artık hazır. Afiyet olsun. |
Pekmezli tatlılar arasında pekmezli kadayıfın yeri ayrı. Hem doğal tatlandırıcı kullanılması hem de lezzetiyle damak çatlatıyor. Kendin yapınca tadı daha da güzel oluyor. Siz de bu tarifi deneyip, misafirlerinize sunmayı düşündünüz mü? Gerçekten denemeye değer!
Cevap yazPekmezli Kadayıfın Eşsiz Lezzeti
Amanullah, pekmezli kadayıf gerçekten de özel bir tatlı. Doğal tatlandırıcı kullanarak hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunmak harika bir fikir. Kendin yapmanın verdiği o tat, dışarıdan alınan hazır tatlılardan çok daha farklı ve güzel oluyor.
Misafirler İçin Harika Bir Tercih
Bu tarifi denemeniz, misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir yöntem. Özellikle özel günlerde veya davetlerde, ev yapımı tatlılarla misafirlerinizi ağırlamak, onları daha da mutlu edecektir.
Denemeye Değer
Kesinlikle denemeye değer dediğiniz gibi, pekmezli kadayıfın tadına bakmak için sabırsızlanıyorum. Farklı malzemelerle de çeşitlendirilerek sunulabilir, bu da tatlıyı daha da özel kılabilir. Umarım tarifinizi en kısa zamanda denerim!
Pekmezli kadayıf için hafif şekerlenmiş olan pekmezi koymak herhangi bir soruna neden olabilir mi? Geçen seneden kalan, bozulmamış ama hafif şekerlenmiş bir pekmez var.
Cevap yazMerhaba Kaygun,
Şekerlenmiş olan pekmezi kullanmak genellikle bir sorun yaratmaz. Şekerlenme, pekmezdeki şekerlerin kristalleşmesinden kaynaklanır ve pekmezin bozulduğu anlamına gelmez. Pekmezi, kadayıfta kullanmadan önce ılık suyla hafifçe karıştırıp şeker kristallerini çözebilirsiniz. Bu şekilde daha homojen bir karışım elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Saygılar,
Merhaba pekmezli kadayif için pekmezim geçen yilin dediniz pekmezi bir tencereye koyun ve ocakta çok az kaynatin pekmez erir soğuduktan sonra kullana bilirsiniz bi sorun olacagini düşünmüyorum kolay gelsin.