Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiçbir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatlardan bir tanesidir. Türk mutfağında kadayıf ile hazırlanabilen yüzlerce çeşit tatlı tarifi olmasına rağmen, kadayıf hazırlanırken geçtiği aşama hep aynı kalmıştır.

Kadayıfa kırılgan olmayan elastik özelliğe sahip olmasını sağlayan en önemli neden kullanılan undur. Birinci kalite baklavalık veya böreklik undan kadayıf yapılmaz, çünkü o zaman elastik değil kırılgan olur. Diğer tatlı hamurlarında kullanılan süt, kabartma tozu, maya gibi katkılarda bulunmaz. Çünkü bu katkılarda hamuru kırılgan bir hale getirir. Bu yönüyle kadayıf hamuru, belki dünyanın en az malzeme ile hazırlanan tatlı hamuru olabilir.

Çiğ Kadayıf Malzemeleri
  • Yarım kilo Çorum kırma unu
  • Yarım kilo Trakya kırma unu
  • 1 kilo ılık su

Unlar ile su hamur mikserinde hızlı bir şekilde karıştırılır. Hamur hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus hamurun arasında hamur kabarcıkları oluşturmamaktır. Kadayıf hamuru çok ince bir borunun içinden akacağı için hava kabarcıkları tıkanıklığa neden olabilir. Hamur hazır olduktan sonra, akacağı aletin içine boşaltılır. (Eğer kadayıf hamurunu evinizde yapmak isterseniz, çok sağlam bir naylon torbanın içine doldurup, iğne ile uç kısmından delik açarak akıtabilirsiniz) Çapı bir metreden daha büyük olan yuvarlak kızgın saçların üzerine yuvarlak halkalar şeklinde akıtılır. Daha sonra birkaç saniye içinde pişmeden sacın üzerinden hızlı bir şekilde alınır.

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması

Yassı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yassı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6