Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiç bir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatlardan bir tanesidir. Türk mutfağında kadayıf ile hazırlanabilen yüzlerce çeşit tatlı tarifi olmasına rağmen, kadayıf hazırlanırken geçtiği aşama hep aynı kalmıştır.
Kadayıfa kırılgan olmayan elastik özelliğe sahip olmasını sağlayan en önemli neden kullanılan undur. Birinci kalite baklavalık veya böreklik undan kadayıf yapılmaz, çünkü o zaman elastik değil kırılgan olur. Diğer tatlı hamurlarında kullanılan süt, kabartma tozu, maya gibi katkılarda bulunmaz. Çünkü bu katkılarda hamuru kırılgan bir hale getirir. Bu yönüyle kadayıf hamuru, belki dünyanın en az malzeme ile hazırlanan tatlı hamuru olabilir.

Çiğ Kadayıf Malzemeler:
  • Yarım kilo çorum kırma unu
  • Yarım kilo Trakya kırma unu
  • 1 kilo ılık su
Çiğ Kadayıf Hazırlanışı:

Unlar ile su hamur mikserinde hızlı bir şekilde karıştırılır. Hamur hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus hamurun arasında hamur kabarcıkları oluşturmamaktır. Kadayıf hamuru çok ince bir borunun içinden akacağı için hava kabarcıkları tıkanıklığa neden olabilir. Hamur hazır olduktan sonra, akacağı aletin içine boşaltılır. (eğer kadayıf hamurunu evinizde yapmak isterseniz, çok sağlam bir naylon torbanın içine doldurup, iğne ile uç kısmından delik açarak akıtabilirsiniz) Çapı bir metreden daha büyük olan yuvarlak kızgın saçların üzerine yuvarlak halkalar şeklinde akıtılır. Daha sonra bir kaç saniye içinde pişmeden sacın üzerinden hızlı bir şekilde alınır.
Son Güncelleme : 29.11.2018 05:33:32

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece sonuç istenilen gibi ...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz farklıdı...
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak bir kadayıf, az şer...
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği bir muhalleb...
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır kadayıf tatlısı tatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kadayıf tatlısından yana kullanırlar. Çünkü kadayıfı hazır kızartılmıştır. Size sadece şerbetini ha...
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz....
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı... Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak gibi.. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle konuşulan, ...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kull...
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik şekild...
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı çeşitleri arasından yapımı en kolay ve en çok tercih edileni olan çiğ kadayıf özellikle de ra...
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüldür. Ayr...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygulayıp, aylar boyu...

 

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Tel Kadayıf Şerbeti
Cevizli Kadayıf Sarması
Yassı Kadayıf
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Erzurum Kadayıf Dolması
Kadayıf Hamuru
Pudingli Kadayıf
Hazır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Afyon Ekmek Kadayıfı
Peynirli Kadayıf
Hazır Ekmek Kadayıfı
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Tepside Kadayıf
Diyarbakır Kadayıfı
Taş Kadayıf Hamuru
Çıtır Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Pekmezli Kadayıf
Taş Kadayıf
Kadayıf Kavurma
Cevizli Tel Kadayıf
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Kaç Kalori
Popüler İçerik
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezz...
Hazır Kadayıf
Hazır Kadayıf
Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düş...
Çiğ Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nas...
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalo...
Peynirli Kadayıf
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemek...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Burmali
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018