Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi

Kadayıf muhallebi, yapılışı kolay, lezzetli ve her damak zevkine hitap eden bir tatlıdır. Ramazan ayının ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bu tatlı, şerbetli tatlılara alternatif olarak sütlü tatlıları tercih edenler için idealdir. Hem yapımı kolay hem de sindirimi hafif olan kadayıf muhallebinin malzemeleri ve yapılışı aşağıda detaylı olarak verilmiştir.

Kadayıf Muhallebi İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 250 gram taze tel kadayıf
  • 100 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz içi
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağına yakın un
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kadayıf Muhallebi Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle tel kadayıfları ufalayarak başlayın. Eğer kadayıfları dondurucuda bekletirseniz, ufalamak daha kolay olacaktır. Bekletmediyseniz, bıçak yardımı ile ufalayabilirsiniz.

2. Ufaladığınız tel kadayıfı uygun büyüklükteki bir tencere veya tavada tereyağında kızartın. Kadayıflar kızarmaya yaklaştığında, üzerine 5 yemek kaşığı toz şeker ekleyip kavurmaya devam edin.

3. Kadayıflar kızardıktan sonra çekilmiş fındık veya ceviz içini ekleyip karıştırın ve soğuması için kenara alın.

4. Muhallebi için bir tencereye 5 su bardağı sütü, 1 su bardağına yakın unu ve 2 yemek kaşığı nişastayı koyup ocağa alın. Dibine tutmaması için karıştırarak kaynatın.

5. Muhallebi koyu bir kıvama geldikten sonra içine vanilya ve margarini ekleyip karıştırın. Daha sonra ılıması için beklemeye alın.

6. Muhallebi ılıdıktan sonra bir paket krem şantiyi ekleyip mikserle birkaç dakika çırpın.

7. Tel kadayıfı ikiye bölün. Bir bölümünü borcamın içine döküp yayın ve bir kaşık yardımıyla hafifçe bastırın.

8. Hazırladığınız muhallebiyi tel kadayıfın üzerine döküp her yerine yayın.

9. Tel kadayıfın kalan kısmını tekrar muhallebinin üzerine döküp tamamen kapatın.

10. Kadayıf muhallebiyi dolapta iki üç saat beklettikten sonra servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.

Not: Dilerseniz kadayıf muhallebiyi bardaklarda da yapabilirsiniz. Malzeme ve yapım aşamaları aynı şekilde olup, sadece tepsi veya borcam yerine bardak kullanabilirsiniz. Bardak dolana kadar bir sıra tel kadayıf ve bir sıra muhallebi olacak şekilde yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Kadayıf muhallebi tarifinde, muhallebinin daha lezzetli olması için damla sakızı veya gülsuyu gibi aromalar ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kadayıfın daha kıtır olması için şekerin yanında bir miktar bal da kullanabilirsiniz. Muhallebi ve kadayıf katmanları arasına meyve dilimleri veya meyve püresi ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Akçam

25 Temmuz 2024 Perşembe

Bu kadar kolay ve lezzetli bir tatlı olduğunu bilmiyordum. Kadayıf muhallebiyi yaparken şeker miktarını azaltarak veya farklı aromalar ekleyerek daha farklı bir tat elde eden oldu mu? Özellikle damla sakızı veya gülsuyu eklenince tadı nasıl oluyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Akçam,

Kadayıf muhallebiyi yaparken şeker miktarını azaltmak elbette mümkün ve bu, tatlının daha hafif olmasını sağlayabilir. Farklı aromalar eklemek de güzel bir fikir! Damla sakızı eklediğinizde tatlınızın tadı daha yoğun ve ferah olurken, gülsuyu eklemek ona hoş bir aroma ve farklı bir lezzet katacaktır. Her iki aromayı da denemenizi öneririm; damak zevkinize göre hangisini daha çok beğendiğinizi keşfedebilirsiniz. ޞimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Fıstıklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Güncel

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri