Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf dolması Erzurum yöremizin tatlısıdır. Erzurum'dan gelen bu lezzet Türkiye'nin dört bir yanını sarmıştır. Bölgelere göre küçük farklılıklar görülse de lezzeti her zaman üst düzeydedir. İçerisinde yumurta, yağ ve şeker olduğu için kalori oranı yüksek bir tatlıdır.

Kadayıf Dolması Malzemeleri
  • 400 gram tel kadayıf
  • 200 gram ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Kızartmak için 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • Tatlıyı bulamak için 3 adet yumurta ve 1 çay bardağı süt
Kadayıf Dolaması Şerbeti Nasıl Yapılır?

Uygun bir kaba suyu koyun ve ocağın altını açın daha sonra şekeri ekleyin ve karıştırarak 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve ocağın altını kapatın.

Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

Tel kadayıftan avuç içi kadar yani dolma olacak büyüklükte parçalar alarak çok kalın olmayan kareler halinde hazırlayın. Düzgün sarabilmeniz için boyutlara dikkat edin ve her yerinin aynı kalınlıkta olmasına özen gösterin. Cevizleri küçük küçük parçalayarak kare haline getirdiğiniz kadayıfların bir kenarına dizip dolma şeklinde sarın. Daha sonra tatlıyı bulamak için hazırladığımız yumurta ve süt karışımını bir kâsede iyice çırpın. Hazırladığımız dolmaları sütlü yumurtaya hızlıca batırın ve elinizden bırakmadan içinde çevirin. Dolmaları daha sonra iyice kızdırdığınız yağın içine bırakın ve dolmalar iyice kızarıp tam kararmaya başlayacağı zaman çıkarın ve tatlınızı servis tabağına koyabilirsiniz.

Tatlınız hazır Afiyet olsun.

Kadayıf Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır?

Kadayıf Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tel Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Güncel

Yassı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yassı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Arap Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Kadayıf Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6