Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayif

Sütlü kadayıf, hafif ve olağanüstü yumuşak bir kadayıf tatlısı çeşididir. Klasik kadayıf gibi sert ve ağır şerbetli değildir. Aksine, açık tenli, bol cevizli, yumuşacık ve oldukça hafif bir tatlıdır. Ülkemizde birçok bölgede yapılmaktadır ve bayramlarda ikram edilen tatlılardan biridir. Yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Ayrıca, şerbetli tatlıları fazla tüketemeyen kişiler için ideal bir alternatiftir.

Sütlü Kadayif Malzemeleri

  • 750 gram tel kadayıf
  • 125 gram bitkisel margarin
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Yarım su bardağı fındık içi
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 6 bardak su
  • 5 dilim limon

Şerbetin Hazırlanışı

İlk olarak tencereye toz şekeri ekleyin. Ardından suyu ekleyip, dilimlediğiniz limonu da içine atarak ocağı açın. Birkaç kez karıştırdıktan sonra kaynamasını bekleyin.

Kadayifin Hazırlanışı

750 gram kadayıf 12 kişiye yetecek kadardır. Hazır aldığınız kadayıfı iyice parçalayarak kadayıfın yapışıklığını azaltın. Ardından, bitkisel margarin ve sıvı yağı kadayıfın üzerine döküp, iyice karıştırarak yağı yedirin. İç harcı hazırlamak için havanda ceviz ve fındığı ezin. Ezdiğiniz ceviz ve fındık içine 2 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırın. Ardından 1 su bardağı sütü bu karışıma ilave edin. Kadayıfa şekil vermek için nescafe fincanı veya çay fincanı kullanın. Fincanın alt tabanı için yarım avuç kadayıf koyup üstüne hazırladığınız sütlü ceviz ve fındık ezmesini yaklaşık 1,5-2 çorba kaşığı ekleyin. Üst tabaka için yarım avuç kadayıfı üzerine serpiştirin. Sonra, fincanı yağlı kağıt koyduğunuz tepsinin üzerine ters çevirip pişirilmesi için hazırlayın. Hazırladığınız 1 tepsi kadayıfı yaklaşık 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırına atın ve kadayıflar piştikten hemen sonra hazırlanan şerbeti kadayıfın üzerinde gezdirin. Tatlınız servis edilmeye hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Songül

05 Mayıs 2024 Pazar

Merhaba ben, kadayıfı tiftiklemeyi hiç sevmiyorum. Bu yüzden kadayıfı rondodan geçirerek parçalasam kadayıf bozulur mu? Bir de yağı rondonun içindeyken mi eklemek lazım yoksa rondodan geçirdikten sonra yoğurur gibi mi eklemek lazım? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba, kadayıfı rondodan geçirerek parçalayabilirsiniz, bu kadayıfın yapısını bozmaz. Yağı eklerken rondodan geçirirken de ekleyebilirsiniz, ancak daha eşit dağılması için rondodan geçirdikten sonra yoğurur gibi eklemek daha iyi olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taş Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arap Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?