Sütlü Kadayif Sütlü kadayıf, hafif ve olağanüstü yumuşak bir kadayıf tatlısı çeşididir. Klasik kadayıf gibi sert ve ağır şerbetli değildir. Aksine, açık tenli, bol cevizli, yumuşacık ve oldukça hafif bir tatlıdır. Ülkemizde birçok bölgede yapılmaktadır ve bayramlarda ikram edilen tatlılardan biridir. Yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Ayrıca, şerbetli tatlıları fazla tüketemeyen kişiler için ideal bir alternatiftir. Sütlü Kadayif Malzemeleri
Şerbeti İçin Malzemeler
Şerbetin Hazırlanışı İlk olarak tencereye toz şekeri ekleyin. Ardından suyu ekleyip, dilimlediğiniz limonu da içine atarak ocağı açın. Birkaç kez karıştırdıktan sonra kaynamasını bekleyin. Kadayifin Hazırlanışı 750 gram kadayıf 12 kişiye yetecek kadardır. Hazır aldığınız kadayıfı iyice parçalayarak kadayıfın yapışıklığını azaltın. Ardından, bitkisel margarin ve sıvı yağı kadayıfın üzerine döküp, iyice karıştırarak yağı yedirin. İç harcı hazırlamak için havanda ceviz ve fındığı ezin. Ezdiğiniz ceviz ve fındık içine 2 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırın. Ardından 1 su bardağı sütü bu karışıma ilave edin. Kadayıfa şekil vermek için nescafe fincanı veya çay fincanı kullanın. Fincanın alt tabanı için yarım avuç kadayıf koyup üstüne hazırladığınız sütlü ceviz ve fındık ezmesini yaklaşık 1,5-2 çorba kaşığı ekleyin. Üst tabaka için yarım avuç kadayıfı üzerine serpiştirin. Sonra, fincanı yağlı kağıt koyduğunuz tepsinin üzerine ters çevirip pişirilmesi için hazırlayın. Hazırladığınız 1 tepsi kadayıfı yaklaşık 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırına atın ve kadayıflar piştikten hemen sonra hazırlanan şerbeti kadayıfın üzerinde gezdirin. Tatlınız servis edilmeye hazırdır. Afiyet olsun. |
Songül
05 Mayıs 2024 PazarMerhaba ben, kadayıfı tiftiklemeyi hiç sevmiyorum. Bu yüzden kadayıfı rondodan geçirerek parçalasam kadayıf bozulur mu? Bir de yağı rondonun içindeyken mi eklemek lazım yoksa rondodan geçirdikten sonra yoğurur gibi mi eklemek lazım? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Cevap yazAdmin
05 Mayıs 2024 PazarMerhaba, kadayıfı rondodan geçirerek parçalayabilirsiniz, bu kadayıfın yapısını bozmaz. Yağı eklerken rondodan geçirirken de ekleyebilirsiniz, ancak daha eşit dağılması için rondodan geçirdikten sonra yoğurur gibi eklemek daha iyi olur. Afiyet olsun!